Intimiteit en extase alternatieve publicaties

 

http://www.altamira-becht.nl/ag1.htm

 

Vorige pagina

Volgende paginaAlternatieve gezondheid 1 

 

 

 

 

 
Bestel dit boek via Bol.com

 


Margot Anand
Intimiteit en extase
Oefeningen uit haar bestseller De magie van Tantra

Margot Anand gebruikt de klassieke wijsheid van tantra om haar boek te maken tot een praktische gids met oefeningen voor iedereen die zijn of haar liefdesleven wil intensiveren. Door heldere, geïllustreerde oefeningen en beschrijvingen reikt Intimiteit en extase de lezer mogelijkheden aan om:
* het orgasme uit te breiden tot een algehele lichaamservaring;
* langer en heviger opgewonden te blijven in een totaal ontspannen toestand;
* seksuele schaamte en trauma’s te overwinnen;
* door de orgastische energie psychologische en emotionele blokkades op te heffen;
* (voor vrouwen) verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen seksuele welzijn;
* (voor mannen) de vrouw tot intimiteit en extase te voeren.
  
Margot Anand is auteur van Tantra, een weg naar intimiteit en extase, De magie van Tantra en De extase van het nu. Zij is grondlegger van Sky Dancing Tantra; instituten daarvan zijn werkzaam in acht landen, waaronder Nederland. Anand is afgestudeerd psychologe; zij volgde haar studie aan de Sorbonne in Parijs. Zij woont en werkt in Mill Valley, Californië.

Euro 13,90 / ISBN 90 6963 546 1 / NUGI 626/715

 
Bestel dit boek via Bol.com

 

 
Margo Anand
Tantra, een weg naar intimiteit en extase

Een handleiding tot een intense en totale seksuele ervaring
In `Tantra, een weg naar intimiteit en extase' geeft Margo Anand stap voor stap aan hoe te komen tot een alomvattende seksuele ervaring. Ze maakt daarbij gebruikt van verschillende technieken, zoals massage, ademhalings- en lichaamsoefeningen en geleide fantasie. Het basisboek over Tantra!
 
Euro 23,90 / Isbn 90 6963 359 0 / pb. 

 
Klik hier voor meer infoMeer info over Margo Anand en Tantra.
 

 
Bestel dit boek via Bol.com

 

 
Margot Anand
De magie van Tantra 
- een weg naar extatische liefde

Het beoefenen van magische tantra zal geliefden in staat stellen om zich tijdens het vrijen te richten op hun wensbeelden en om de hoogste vorm van erotische communicatie te beleven. Seksualiteit wordt zo een manier om je fysieke en spirituele verlangens te vervullen. Geliefden ontdekken dat de emotionele energie die tijdens de het vrijen wordt opgewekt gebruikt kan worden voor ieder doel dat zij maar willen verwezelijken. Het boek nodigt geliefden uit om het nog onontgonnen pad te volgen naar een persoonlijke, spirituele en seksuele metamorfose.
 
Euro 23,90 / Isbn 90 6963 422 8 / 382 pag. / pb.
 
Klik hier voor meer info
Meer info over Margo Anand en Tantra.
 

 
 Bestel dit boek via Bol.com

 

 
Margot Anand
De extase van het Nu


Margo Anand heeft als internationaal auteur, spreker en lerares een jarenlange ervaring met het werken met groepen rondom de thema's tantra, yoga, rituelen en liefde. Uit deze ervaring heeft zij geput bij het maken van dit nieuwe boek, waarin zij een methode van dertig rituelen aanbiedt, die gericht is op de diepe wens van ieder mens naar 'wel'-bevinden. Zij gebruikt daarbij niet alleen tantrische technieken, maar ook andere methoden die het ervaren van heelheid kunnen herstellen en de weg naar 'extase van het nu' mogelijk maken. Het is een boek om niet alleen te lezen, maar een boek om dagelijks toe te passen en te integreren in het leven.
Margo Anand is de auteur van de jarenlange bestseller 'Tantra - een weg naar intimiteit en extase', gevolgd door het boek 'De Magie van Tantra'. Zij geeft wereldwijd lezingen en workshops en begeleidt jaarlijks haar trainingsscholen, o.a. ook in Nederland.
 
Euro 23,90 / Isbn 90 6963 419 8 / 240 pag.
 
Klik hier voor meer info
Meer info over Margo Anand en Tantra.
 

 
Bestel dit boek via Bol.com

 

 
Harriet Beinfield / Efrem Korngold

Basisboek Chinese geneeswijzen
Theorie, typologie en therapie
  
standaardwerk over chinese geneeskunde eindelijk vertaald

De met veel geheimzinnigheid omgeven Chinese geneeskunde heeft het Westen sinds de val van het 'bamboegordijn' begin jaren zeventig mateloos gefascineerd. In hun standaardwerk Basisboek Chinese geneeswijzen ontsluieren de auteurs - pioniers op het terrein van acupunctuur en kruidengeneeskunde - de eeuwenoude Chinese benadering van gezondheid. 
Het boek bestaat uit drie delen:
· theorie: een overzicht van de opvattingen over de natuur, het menselijk lichaam en het zelf waarop de Chinese geneeskunde is gebaseerd;
· typologie: de psychologische aspecten van de Chinese geneeskunde - hoe vijf archetypen het menselijk karakter symboliseren en onze eigen tao blootleggen;
· therapie: de behandelmethoden met behulp van acupunctuur, kruiden en diëten.
Basisboek Chinese geneeswijzen opent de deur van een pakhuis vol kennis en overbrugt de kloof tussen lichaam en geest, theorie en praktijk, professionele zorg en zelfmedicatie, en Oost en West.

Efrem Korngold studeerde kruidengeneeskunde aan het Kunming Research Institute en het Shanghai College of Medicine, beide in China. Samen met Harriet Beinfield heeft hij een privé-kliniek in San Francisco.

Euro 31,55 / ISBN 90 6963 501 1 / 496 blz., geb.

 

 
Bestel dit boek via Bol.com

 

  
Bija Bennett
Yoga en emotie
Oefeningen voor spiritueel evenwicht

Yoga is goed voor lichaam en geest, maar hoe ga je om met de (soms heftige) emoties die vrijkomen als je met yoga bezig bent? En omgekeerd, welke oefeningen zijn geschikt voor welke gemoedstoestand? In de traditionele yogaboeken wordt hieraan weinig aandacht geschonken. Het is de verdienste van de ervaren Amerikaanse yogalerares Bija Bennett dat zij deze emotionele component tot hoofdonderwerp van haar boek heeft gemaakt – of om met trendsetter Ken Wilber te spreken: ‘Bennett introduceert de volgende stap in yoga en tilt gezondheid en welbevinden naar een hoger plan.’ Yoga en emotie bevat een compleet oefenprogramma, dat lichaam en geest volledig met elkaar verbindt. 

Bija Bennett is een internationaal bekende yogalerares, die werd opgeleid door onder meer T.K.V. Desikachar. Ze gaf meer dan tien jaar yogalessen aan het medisch centrum van Deepak Chopra en woont in Denver, Colorado.

Euro 21,90
19 x 24,5 cm, 248 blz., paperback
Geïllustreerd met zwartwitfoto’s
ISBN 90 6963 592 5 / NUR 726
  

 
Bestel dit boek via Bol.com

 

 
Mieke F.W. Berger
Oorspronkelijk Jin Shin
Japanse fysio-filosofie brengt lichaamsenergie in harmonie

Jin Shin Jyutsu is een Japans ‘healing’-systeem dat zich verheugt in een toenemende populariteit. In Oorspronkelijk Jin Shin beschrijft Mieke Berger kristalhelder hoe het lichaam een manifestatie is van energie. Als deze energie vrijelijk door ons lichaam kan stromen, zijn we gezond. Als daarentegen de energieloop wordt geblokkeerd en de verbinding tussen lichaam en energiebron wegvalt, ontstaan er fysieke klachten. Berger toont hoe je met Jin Shin de energiestroom in je lichaam zelf weer kunt herstellen, zonder tussenkomst van een genezer. Ze laat zien dat deze fysieke handgrepen verbonden zijn met een eeuwenoude filosofische achtergrond. Daarom wordt Jin Shin ook wel omschreven als ‘een pad naar vitaliteit en blijdschap, om lichaam en geest harmonieus met elkaar te verbinden’.

Mieke F.W. Berger heeft altijd gezocht naar waarheid, inzicht en kennis om anderen te kunnen helpen. Zij was een van de eersten die zich in Azië bekwaamden in acupunctuur en behaalde haar PhD in Ceylon. Daarnaast heeft zij ook talloze andere geneeswijzen bestudeerd, waaronder acupressuur, natuurgeneeswijze in Duitsland, yoga en ayurveda. In Oorspronkelijk Jin Shin beschrijft zij duidelijk de brug tussen natuurgeneeskunde en filosofie.

€ 16,90
19,5 x 19,5 cm, 144 blz., paperback. Geïllustreerd met tek. en foto’s
ISBN 90 6963 632 8 / NUR 726, 739
  

 
Bestel dit boek via Bol.com

 

 
Carola Beresford-Cooke
Shiatsu in theorie en praktijk


Dit voortreffelijke boek geeft een compleet overzicht van de theorie en de praktijk van shiatsu. Het boek vult een leemte op de Nederlandse markt, gezien het feit dat er momenteel geen enkel kwalitatief en compleet werkboek voor professionele therapeuten en studenten beschikbaar is.

Het boek behandelt en bevat onder meer:
- de drie hoofdbronnen van waaruit shiatsu is ontstaan: de vijfelemententheorie, de traditionele Chinese geneeskunde en zen-shiatsu;
- de historische achtergronden, en de relatie tussen shiatsu en acupunctuur;
- de basishandelingen in vier posities;
- uitleg en interpretatie van de vier diagnostische methoden;
- beschrijvingen van de verschillende technieken en hoe deze te gebruiken zijn tijdens de behandelingen;
- gedetailleerde beschrijving van iedere meridiaan en zijn functie;
- uitgebreide voorbeelden om de theorie in praktijk om te zetten.
De tekst is rijk geïllustreerd met gedetailleerde lijntekeningen, foto’s en een heldere weergave van de meridianen. Dit standaardwerk is geschikt voor studenten, therapeuten en allen die shiatsu in de praktijk willen toepassen, maar het vormt tevens een rijke informatiebron voor hen die actief zijn op het vlak van de manuele therapieën.

Carola Beresford-Cooke is een bekende shiatsuleraar met jarenlange professionele ervaring.

Euro 36,– / ISBN 90 6963 518 6 / 296 blz., geb.

Kennis maken met Shiatsu en de auteur van dit boek? 
Meld je dan aan voor de workshop op 18 september. Klik hier.

 

 
Bestel dit boek via Bol.com

 

 
Andrea Bilger / Loni Liebermann
Tai Ji Quan Oefenboek

Dit oefenboek brengt de complexe en meditatieve bewegingskunst van Tai Ji Quan (ook bekend als T'ai Chi Ch'uan) ongeëvenaard eenvoudig en helder in beeld. Als in een film worden beeld voor beeld de vloeiende bewegingsmechanismen duidelijk weergegeven. De gelijktijdige weergave van voor- en achteraanzicht lost het probleem op waarmee cursisten worstelen die oefeningen van hun leraar in spiegelbeeld moeten nadoen.
 
Het Tai Ji Quan Oefenboek biedt de lezer:
- een filmische weergave van de volledige Tai Ji-vorm door middel van 18 uitklapplaten, elk van een meter lang. Deze bevatten meer dan 1500 tekeningen;
- de platen kunnen als posters aan de wand worden geprikt, je kunt dus direct aan de slag;
- diagrammen onder de getekende posities, die de juiste stand en belasting van de voeten weergeven;
- achtergrondinformatie over Tai Ji en het element energie;
- gedetailleerde instructies voor ademhaling, lichaamshouding en mentale instelling.
Andrea Bilger (1958) verdiepte haar kennis van Tai Ji bij gerenommeerde leraren in Amsterdam, Hilversum, Gent, Maastricht en New York. Zij geeft momenteel les aan groepen in Duitsland en Nederland. Loni Lieberman (1949), de maker van de tekeningen in dit boek, is fotografe en beoefent Tai Ji. 
 
Euro 19,00 / ISBN 90 6963 463 5 / pb.
 

 
  
Bestel dit boek via Bol.com

 

  
Lynne Booth
Verticale reflexologie – een werkboek
Een nieuwe techniek om gezondheid te optimaliseren

In Verticale reflexologie introduceert de vooraanstaande reflexologe Lynne Booth een vernieuwende behandeling voor veelvoorkomende klachten: Verticale Reflexzone Therapie (vrt).
vrt bewerkt de bovenkant van de voet terwijl de patiënt staat. Deze eenvoudige aanpassing in de behandelwijze biedt zeer bijzondere resultaten. 
Uit klinisch onderzoek en de feedback van vele therapeuten en cliënten is aangetoond dat vrt:
- sterker doorwerkt op de reflexpunten, waardoor de behandeling sneller en effectiever is dan de traditionele reflexologie;
- traditionele behandelingen versterkt en aanvult;
- opmerkelijke resultaten geeft na korte behandelingen;
- toegang biedt tot nieuwe reflexpunten die het immuunsysteem en de reflexen van het onderbeen ondersteunen, waardoor tevens pijn in de rug kan verminderen;
- een effectieve en eenvoudige therapie is voor zelfbehandeling.

Verticale reflexologie omvat stap-voor-stapbeschrijvingen van praktijkvoorbeelden, vele illustraties, unieke voetkaarten, beschrijvingen van behandelwijzen en de belangrijkste reflexpunten. Het is een unieke gids over een belangrijke doorbraak binnen de alternatieve gezondheidstherapieën.

Lynne Booth heeft een reflexologiepraktijk in Bristol en is werkzaam in een verzorgingstehuis voor ouderen. Zij is door de ontwikkeling van deze nieuwe methode een veelgevraagd trainer in binnen- en buitenland geworden.

EURO 22,50 / ISBN 90 6963 547 X / NUGI 747/734
 

 
  
Bestel dit boek via Bol.com

 

 
Barbara Ann Brennan
Licht op de aura

Ons fysieke lichaam bestaat binnen een groter `lichaam', een menselijk energieveld of aura, het voertuig waarmee we onze ervaringen cre?ren -- ook gezondheid en ziekte. De kracht om onszelf te genezen ontvangen we eveneens via de aura. In dit energielichaam -- nog maar kort geleden wetenschappelijk aangetoond, maar al eeuwenlang bekend bij genezers en mystici -- ligt de oorsprong van elke ziekte. Hier vinden onze krachtigste en diepste confrontaties plaats, waardoor het zowel de bron als de genezer is van alle lichamelijke en emotionele stoornissen. 
 
In Licht op de aura gaat Barbara Brennan, zelf healer met een ervaring van vijftien jaar, in op alle aspecten van de aura en de mogelijkheden om anderen en zichzelf te genezen door middel van healing. Het boek bevat onder meer:
- inzicht in hoe het menselijk energieveld eruitziet, functioneert, ziek wordt en weer kan genezen, alsmede inzicht in de psychologische wisselwerking bij intieme relaties;
- training van het vermogen om aura's te zien en te interpreteren;
- beschrijvingen van door de medische wetenschap geaccepteerde genezingen van een groot aantal ziekten bij een gevarieerde groep mensen;
- aanwijzingen om jezelf en anderen te genezen.
 
Euro 29,90 / ISBN 90 230 0731 X / pb. 
 

 
Bestel dit boek via Bol.com

 

  
Barbara Ann Brennan
Bronnen van licht

Barbara Brennan vestigde met haar eerste boek, Licht op de aura, internationaal haar naam als healer en leraar. In dit tweede boek gaat ze dieper in op haar grensverleggend onderzoek naar de aura, het menselijk energieveld dat ons laat weten of we gezond of ziek zijn. Puttend uit haar rijke praktijkervaring en steunend op nieuw onderzoek laat zij in Bronnen van licht zien hoe zowel patiënten als healers kunnen werken met onze meest fundamentele helende kracht: het licht dat wij uitstralen uit ons diepste zelf. Dit unieke boek legt in woord en beeld uit wat healers waarnemen -- en niet alleen met hun ogen en oren -- en wat ieder van ons in elke fase van het healingproces kan doen. Bronnen van licht beslaat een breed terrein van onderzoek; in zeven delen wordt een nieuw paradigma voor healing gepresenteerd, waarbij ziekte wordt gezien als een blokkade van de creatieve energie. In het boek ontdek je onder andere:
- hoe ieder van ons de bronnen kan aanboren om onszelf en anderen te genezen;
- een volledige leidraad voor de pati?nt om met een healer samen te werken;
- hoe de technieken en doelstellingen van een healer verschillen van die van een huisarts of therapeut, en hoe artsen en specialisten het beste kunnen samenwerken met healers;
- de zeven stadia van healing: een stap-voor-stapmethode voor het opstellen van je persoonlijke healingplan;
- opmerkelijke nieuwe inzichten over healing en energie-uitwisseling in relaties. 
 
Euro 29,90 / ISBN 90 230 0847 2 / pb.
 

 
Bestel dit boek via Bol.com

 


Dwight C. Byers 
Het reflexologie werkboek

Dit boek bevat een complete omschrijving van de werkzaamheid van voet- en handreflexologie. Het behoort tot de standaardwerken op dit gebied en is gebaseerd op de originele Ingham-methode. Het is een werkboek dat de gehele anatomische opbouw van het lichaam in kaart brengt en stap voor stap de werkzaamheid van reflexologie zichtbaar maakt. Ieder onderdeel is op duidelijke wijze geïllustreerd om de praktische toepassing zo optimaal mogelijk te maken.
De functionaliteit van hand- en voetreflexologie heeft inmiddels een duidelijke en gewaardeerde plaats ingenomen binnen het brede scala van de alternatieve gezondheidszorg. De massage en bewerking van de voet met zijn 7200 zenuwuiteinden heeft bewezen niet alleen bij te dragen tot een weldadige ontspanning, maar tevens een stimulerende en gezondmakende werking te hebben op het gehele lichaam.
Dit werkboek is al jarenlang het werkboek voor opleidingen, maar zal voor de geïnteresseerde leek een uitstekende introductie zijn om zich de hand- en voetreflexologie eigen te maken.
 
Euro 23,90 / Isbn 90 6963 419 8 / 228 pag. / geb.
 

 
Bestel dit boek via Bol.com

 


Stephen T. Chang
Taoïstische liefdesoefeningen
- Seksualiteit als weg naar wijsheid en geluk

Taoïstische liefdesoefeningen bevat een scala van aanwijzingen en inzichten die kunnen leiden tot het intenser genieten en liefhebben van het leven. 

Seksualiteit is in het taoïsme een onderdeel van het bestaan. Seks is niet alleen bedoeld voor voortplanting en tijdelijk plezier, maar vooral als het vuur, de aanjager van onze geestelijke groeimogelijkheden. De oefeningen in het boek bieden talloze methoden om het spel der liefde te intensiveren en te verlengen. Dit leidt tot verdieping van de band tussen man en vrouw, groei in harmonie in gezinsverbanden en grotere verbondenheid van het individu met het leven in en om hem of haar heen. 
Stephen Chang heeft op basis van zijn levenslange studie geput uit de rijke schat aan klassieke taoïstische teksten die voor het westen nog grotendeels onvertaald zijn gebleven. 
 
euro 17,50 
17 x 24 cm, 224 blz., paperback
Geïllustreerd met foto’s en tekeningen
ISBN 90 6963 602 6 / NUR 726